De otte kronblade repræsentere de otte taeguk

1

2

3

4

5

6

7

8

Himmel

Sø / dal

Ild

Torden

Vind

Vand

Bjerg

Jord

Prøv om du kan parre de otte taeguk i Um & Yang og derved skabe fire par – modsætninger.

De otte kronblade repræsentere også Buddhas otte-foldige levevej:

Korrekt syn, Korrekt tanke, Korrekt tale, Korrekt handling, Korrekt livsførelse, Korrekt stræben, Korrekt bevidsthed, og Korrekt meditation.

Hver enkelt blad / flamme repræsentere en elev eller den træner der tænder et lys og derved giver retning og håb. De otte flammer tilsammen danner et bål, en ild der bliver stærkere og lysere klare og derved tiltrækker elever og danner fællesskab. De otte flammer / blade er vores undervisning, vores skole og vores fællesskab - DO’et.

Cirklen – den yderste sorte og gule cirkel i logoet symboliserer Zen Cirklen – ‘ingen begyndelse og ingen ende’. Når man forstår hvorledes træet trækker sig sammen til et frø, og frøets fremtidige udfoldelse til et træ, begynder man at forstå cirklen i zen.

De fire Palgwe, de ubrudte og brudte røde og blå bjælker er himmel, jord, ild og vand og repræsentere sammen med Um & Yang det koreanske flag (Tae Kuki), landet hvor taekwondo oprinder.

Farverne hvid, gul, grøn, blå, rød og sort repræsentere bæltefarverne fra elev til mester.

Hvid

Gul

Grøn

Blå

Rød

Sort

uskyld og begyndelsen

solen og
kilden til liv

spiren og
livet

himlen og retningen

Solnedgangen og eftertænksomhed

universet og dens uendelighed

Rød, blå og gul er farverne i det koreanske nationale symbol. Rød himmel, blå jord og gul mennesker. Mennesker lever på jorden under himlen og er underlagt harmonien mellem himmel og jord – livets natur.

De koreanske skrifttegn i toppen af logoet er SHIN WON HWA TAE KWON DO på koreansk.